jump to navigation

Cum a dat caracterul din orbul găinii în ortul popii februarie 28, 2009

Posted by Alex Savitescu in Ţara mea cu ş din ţ.
trackback

Mi-ar plăcea să-i aud acum pe prietenii mei „liberali”. Ăia care, acu vreun an, îmi explicau savant că singura soluţie românească e dreapta. M-am abţinut atunci să fac un banc de autobază: dreapta e baza oricărui individ care gîndeşte aşa! M-am abţinut şi i-am ascultat, zi de zi, cum perorau penelismul românesc cu aceeaşi convingere cu care alţii, şi mai inconştienţi, îl făceau wallpaper pe Iisus acuma cîteva mii de ani şi-o ţîră. I-am ascultat pe toţi cei dragi, oameni de dreapta ca şi subsemnatul, cum îi acordau acordeonul de manelist autist lui Călin Popescu Tăriceanu. Acel Tăriceanu care a vomat bugetul României într-o campanie electorală, dînd profesorilor şi pensionarilor ce nu era de dat şi luîndu-le ce nu era de luat!

Mi-ar plăcea să-i aud acum pe prietenii mei „liberal-democraţi”. Frumoasă cacofonie, frumos pleonasm. Avansăm înainte, iată, priviţi, cu neţărmurita şi necuprinsa viziune şi concepţie a guvernului executiv Boc-premier! Boc premier, ce mai oximoron! Aceşti deştepţi făcuţi în laboratorul doctorului Frankestein, încrucişaţi ca plantele cu social-democraţii lui Geoană. Oameni cu viziuni largi ca pantalonii unui bolnav de hernie. Oameni care se pretind a fi salvatori şi vizionari. Vizionari în criză, care se dau liberali, democraţi, socialişti, după caz, dar care fac, fiecare în propriul fel, exact opusul a ceea ce spun că ar fi. Oameni care aveau, acum, strălucita ocazie de a scoate din rahat România, dar care nu pot deosebi rahatul de aur şi sindicatele de oameni.

Mi-ar plăcea să-i aud acum pe prietenii mei „socialişti”. Ăia care trăiesc capitalist, dar poartă tricouri cu Che Guevara. Ăia care se cred neomarxişti, dar îşi iau banii de la multinaţionale ale „decadentului” Occident. Ăia care propovăduiesc întoarcerea „omului nou”, dar se comportă ca orice om normal de pe planeta asta cît de cît civilizată şi cu creierii devreme acasă.

Sîntem o ţară de cabotini. Mi-ar fi plăcut să mă fi născut într-o patrie.

Comentarii»

1. Dan - martie 2, 2009

mi-ar fi placut sa te aud atunci, ”acum un an”, curios daca ai fi facut ceea ce scrii aici.
pana la urma tu esti detinatorul adevarului absolut. LOL?

2. Alex Savitescu - martie 2, 2009

Nu am pretenţii într-atît de „excentrice”. Nu e vorba despre cine deţine adevărul absolut, dacă-l deţine cineva. E o opinie personală asupra unei perioade extrem de tulburi.

3. ld teodorovici - martie 3, 2009

Felicitari, Alex. Toţi simţim nevoia să spunem ceva cînd ne-apucă spusul. De cele mai multe ori, nu prea ne iese. Ţie ţi-a ieşit acum foarte bine, foarte corect, foarte adevă, d-asta felicitările.

Cu drag,
unul dintre prietenii tăi „liberali”

4. Alex Savitescu - martie 6, 2009

Mulţumesc. Realmente, mulţumesc! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: